woensdag 31 augustus 2011

studio vitalski in detail
Serge Baeken (°Turnhout, 1967) is een grafisch huurling met opdrachten voor Trends, Humo, De Tijd. In 2008 reisde hij voor een tekenreportage voor NRC-Handelsblad en Knack naar China. In 2009 was Serge Baeken officieel Stadstekenaar van Turnhout. Bij Uitgeverij Bries verschenen van zijn hand de strips Zzz en The No Stories, bij Houtekiet verscheen De Maagd Van Antwerpen. Uitgeverij Extra brengt jaarlijks een lijvige bundeling uit van zijn schets- en tekenwerk: Prefab in 2009, Shuffle in 2010, 50/50 in 2011. Deed expo's in La Rocca, Mercator Galery, Mekanik Strip, Lambik, et cetera.

Jangojim - alias Dimitri Sakelaropolus (°Merksem, 1985) is een striptekenaar en illustrator uit Antwerpen met Griekse roots. Hij publiceerde kleurrijke, happy illustraties in onder anderen Dwars, Vice Magazine, Museumgigds KMSKA. Deed exposities in Mekanik Stripwinkel, Bries Space, Dok Gent. Maakte een tekenfilm voor Viewseeder Event, Metropolis. Werd ook schuldig bevonden aan diverse muurschilderingen.

Bert Lezy (°Lier, 1970) is graficus, schilder, live performer en videoartiest. Maakte illustraties voor onder meer De Leeswolf, Luchtpost, Keen Magazine. Runt tweewekelijks het ophefmakende programma Blaastaal op Radio Centraal. Creëerde vele muurschilderingen, onder andere in Café Het Zeezicht en in Bar Nadar. Expo's ondermeer:"Zo Leven De Dieren" in CC Luchtbal, "Eigenlijk Wil Ik De Jongeren Alleen Maar Opzwepen" in Huis Campo, Antwerpen. Een staalkaart vind je op www.bertlezy.be. Bert is vooral tegen misplaatste ernst.
 
WEZENLIJKE AUTEURS:

Koen Boyden (°Turnhout, 1975) is voornamelijk actief via mixed media installaties. Stelde onder andere tentoon op Ithaca in Leuven, bij Van Blerck Galery in Antwerpen, bij N. Docks and friends in MHKA te Antwerpen, bij Het Groot Beschrijf in de Beursschouwburg te Brussel, bij ARASTT in De Warande, Turnhout. Soms schildert Koen Boyden met elektrische gitaren.

Gianmaria Caschetto (°Milaan, 1980; woont in België sinds 2006), was decor en kostuummaker voor  Teatro dell Elfo en Teatro Libero te Brera, LombardiëVanaf 2005 is hij actief als illustrator voor gidsen en schoolboeken voor uitgevers zoals Touring Editore, Zanichelli, Averbode en De Boeck.


Kenneth Cools (°Bonheiden, 1985) is bio-ingenieur overdag, aan het Sint-Lucas afgestudeerd graficus iedere nacht. Tekende voor allerlei illustratiewerk en grafische ontwerpen. Heeft mooie ogen, brede schouders en stijlvolle T-shirts.

Jan-Bart Debruyne (°Gent, 1974) studeerde desktop publishing, animatiefilm en grafische vormgeving. Maakt kortfilms en animatiefilms met de prijzende winnende Studio Van Schoor, tekent voor Clint.be en Stad Antwerpen. Verzamelt ook strips, platen en films.

Steven De Rie (°Amsterdam, 1968) publiceerde onder meer in Weirdo’s en Wartaal en, in 1994, bij Het Stripschap, "De Stille getuige". Maakte, voor diverse tijdschriften, tal van cartoonreeksen, onder anderen De Gazetmadam, Zeefdrukkers, Blind Date, Poespoes, Sam en Moos.  Een waaier van illustraties voor T-shirts, affiches, spel-cd-roms en websites. Vooral, sinds 1997, is Steven De Rie werkzaam als assistent van Willy Linthout voor de Urbanus-stripreeks en voor "Het Jaar Van De Olifant". Ondertussen heeft hij meegewerkt aan zo’n zeventig albums.

Tim Visual (°Leuven, 1982), oprichter van grafisch bureau "Indianen", ontwerper van ondermeer een heuse tekenmachine. Grafisch werk voor Bronks, HETPALEIS, Afreux, Ars Electronica et cetera. Exposeerde onder meer in "Private Bits" te Kopenhagen en in "Salone Del Mobile" in Milaan. Publiceerde in Private Bits, IMAL, Add Magazine en zo voort.

LEVERDEN EEN-, TWEE TOT DRIEMALIGE BIJDRAGEN:

Jeroen Baeken, Quinten Baeken, Sebastiaan Baillieux, Jens Claessens,  Kevin Cuyt, Nathalie De Cock, Maarten De Saegher, Marijn Dionys, Kim Duchateau,  Brecht Evens, Gilliom, Kolchoz, , Maarten Otten, Martin Pepe, Rayman, Vickie Rosseel, Katja Steenhoudt, Caryl Strzelicki, Yanick Val Gesto, Mathias van den Berghe, Hannelore Van Dijck

Speciale dank aan:
Carmen Baeken, Manu Bruynseraede, Anneke Caramin, Anna Dudec, Peter Moerenhout, Frank Potters, Theater Froefroe, Ger Van Wulfen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten